Ünnepelt a megye

Szombat délelőtt a Tolna Megyei Önkormányzat tartotta ünnepi közgyűlését a Duna Hotelben, ahol átadták a térséget gyarapító embereknek a kitüntető díjakat. Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a megye kivételes szépségekkel és adottságokkal rendelkezik. Ezeket az értékeket megőrizni és számba venni fontos feladat.

Fehérvári Tamás

Az ünnepségen Süli János tárcanélküli miniszter megemlékezett Tolna megyére, amely immáron már 320 éve, hogy megkapta a vármegye pecséthasználati jogot I. Lipót császártól. Paks az első négy blokk építésénél is sokakat vonzott a városba és a megyébe, abban bíznak most se lesz ez másképp.

Süli János

Kiemelkedő munkájuk miatt az élet és a munka világának számos területéről díjaztak az esemény során. A Tolna Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat nívódíját László József míg a Tolna Megyei Németségért nívódíjas idén Krémer Péter lett. Sarkadi Ferenc Tolna megye közbiztonsága és a lakosság védelme érdekében kifejtett munkásságát díjazták. A Tolna Megye Közszolgálatáért díjat, Czink Judit vette át. Havasi Béla közszolgálati tevékenységéért, valamint a közösségek humánus segítéséért lett kiemelve. A Sipos Márton-díjat Djokics Zseljko kapta az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda csapat vezetőedzői irányításáért. A Babits Mihály-díjat Sümegi József nyerte el Szülőfaluja, Bátaszék, valamint az Egyház- és Tolna megye érdekében végzett tevékenysége elismeréséül. Bezerédj István-díját Rottenbacher Ádám érdemelte ki a szekszárdi Szociális Központ élén végzett több évtizedes szolgálatáért. Bölcsföldi Árpád a Beszédes József-díjat vette át. Az ünnepi díjátadást Szabó Péter, Paks polgármesterének pohárköszöntője zárta.