🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

Fontos volt ez a hĂ©t Simontornya Ă©letĂ©ben. Éppenhogy lezajlottak a telepĂĽlĂ©sen egy hĂ©ttel ezelĹ‘tt a simontornyai várnapok, máris megkezdĹ‘dtek az elĹ‘kĂ©szĂĽletek a város napi rendezvĂ©nyekre. Tolna megye jelenleg 9. legnĂ©pesebb telepĂĽlĂ©sĂ©nek törtĂ©nete hosszĂş Ă©vszázadokra nyĂşlik vissza, jĂłl tudjuk ezt a Simontornyai Vár miatt is, amelynek Ăşgynevezett “lakĂłtornyát” 1270 körĂĽl Ă©pĂ­ttette meg a Döröcske nemzetsĂ©gbĹ‘l származĂł Simon alországbĂ­rĂł. Az annak idejĂ©n királyi engedĂ©llyel Ă©pĂĽlt magánvár környĂ©kĂ©n alakult ki a mai telepĂĽlĂ©s, majd a 20. század telepĂĽlĂ©sszervezĂ©si szabályai szerint 1995-ben kapott városi rangot. A várossá nyilvánĂ­tás napja jĂşlius 1-je volt, amelyet város napi rendezvĂ©nnyel ĂĽnnepel a telepĂĽlĂ©s – mondta el rádiĂłnknak Torma JĂłzsef, Simontornya polgármestere.

Torma JĂłzsef

 

A kitĂĽntetĂ©seket tegnap ĂĽnnepi testĂĽleti ĂĽlĂ©s keretein belĂĽl adták át Simontornyán, de elĹ‘tte egy emlĂ©ktábla is felavatásra kerĂĽlt – errĹ‘l is beszĂ©lt rádiĂłnknak Torma JĂłzsef, Simontornya polgármestere.

Torma JĂłzsef

 

A két napos Város napja rendezvényen pénteken Opitz Barbi és Molnár Ferenc Caramel lépett fel, tegnap este pedig az Alma együttes, majd Bikini koncert volt az est fénypontja Simontornyán.