Indul az Alkotó Energia ÚJRA! Konyha pályázat

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. országos pályázatot hirdet Do It Yourself! – Csináld magad! alkotók számára, amellyel célja, hogy elősegítse és népszerűsítse a meglévő értékek megőrzését, ezzel pedig a környezettudatosságot és a potenciális hulladék mennyiségének csökkentését.
Indul az Alkotó Energia ÚJRA! Konyha pályázat! Két pályázati kategóriában várják alkotásokat:

  1. Önálló konyhai bútorok felújítása
  2. Konyhabútor és konyhai szekrénysor felújítása
    A pályázók mindkét kategóriában akár egyszerre is nevezhetnek, kategóriánként, legfeljebb 2 db tárggyal. Egy tárgy csak egy kategóriában nevezhető.

A beküldött pályamunkákat az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. fogja elbírálni. Mindkét nevezési kategóriában egy-egy nyertest hirdetnek. A két győztes fődíja egy-egy 100.000 Ft értékű Pentacolor ajándékcsomag, amely Pentart termékekből áll. Emellett több különdíj is lesz. Az „Alkotó energia ÚJRA!” pályázaton olyan, a 16. évüket betöltött, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező devizabelföldi természetes személyek vehetnek részt, akik régi vagy használt, illetve maradék dolgokból újat varázsolnak, ezzel nem csupán megóvják az értékeket az enyészettől és a hulladékká válástól, de új értéket is teremtenek. Az „Alkotó Energia ÚJRA!” kezdeményezés legfőbb célja – összhangban azzal, hogy az atomerőmű klímabarát módon termel villamos energiát – annak bemutatása, hogy a környezet védelmében milyen kreatív módon hasznosíthatók újra az egyébként kidobásra szánt tárgyak, anyagok, emellett fontos a társadalmi tudatosság fejlesztése is.