Közlemény a könyvtár használatról a pandémiás helyzetben

A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár szeptember elejétől a tanév időszakában szokásos nyitvatartási rendnek megfelelően újra nyitva tart a helyben használat és az olvasótermi szolgáltatások kivételével. A járványhelyzetre való tekintettel indokolt a fokozott elővigyázatosság a társas érintkezés során, ezért további intézkedésig a könyvtár helyben nyújtott alapszolgáltatásai korlátozottan vehetők igénybe.

Lehetőség van a dokumentumok kölcsönzésére és visszahozatalára, azonban a dokumentumok válogatáson túlmenő helyben használatára nincs mód. Számítógép-használatra és WiFi-hálózat igénybevételére csak a kölcsönzéshez szükséges időtartamra van lehetőség. A visszahozott dokumentumok a visszavételt követő 3. naptól kerülnek vissza a forgalomba.

Elkerülendő a látogatók feltorlódását, minden kedves érdeklődőt tisztelettel arra kérnek, hogy legyenek kedvesek az elérhető dokumentumokról és irodatechnikai szolgáltatásokról telefonon vagy e-mailben előzetesen tájékozódni, könyvtárközi kölcsönzési igényeket elektronikus úton jelezi, a foglalási és előjegyzési lehetőségeket az online katalógus felületén használni. Szeptember 21-től a könyvtárak közönség által látogatott területén szájat és orrot eltakaró textilmaszk vagy orvosi maszk viselése kötelező. Kérik továbbá a személyek közötti másfél méteres távolság betartását. Minden kedves olvasó megértését és türelmét köszönik.