„Klímabarát közlekedés mindenkiért!”

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén is meghirdetik közlekedési-környezetvédelmi kreatív pályázatukat „Klímabarát közlekedés mindenkiért!” címmel. A rajzokat, fotókat és egyéb alkotásokat 2020. október 20-ig, elektronikus úton lehet benyújtani.

A beküldendő pályázati anyagok valós vagy elképzelt, zéró és alacsony kibocsátású, klímabarát közlekedési megoldásokat mutathatnak be a városias környezetben. Azt is ábrázolhatják, hogy személyes döntéseink miként segíthetik elő vagy gátolhatják a természetes és épített környezet védelmét, az emberi egészség megőrzését. Az alkotások megmutathatják, hogy a településeken belül kisebb-nagyobb távolságokat rendszeresen meg lehet tenni anélkül, hogy autóba ülnénk, akár gyalog vagy kerékpárral is. A művek felhívhatják a figyelmet a mindennapi mozgás kedvező hatásaira, hasznos élettani következményekre.

A pályázaton az óvodás korosztálytól a felnőttekig bárki elindulhat, akár egész családok, iskolai csoportok jelentkezését is várják. Az elkészült műveket digitális formában, a Közlekedéstudományi Intézet honlapján keresztül lehet benyújtani 2020. október 20-ig.

A legjobban sikerült pályamunkák alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzák. Az eredményről e-mailben értesítik a nyerteseket, a nyereményeket postai úton juttatják el a díjazottakhoz.