Jótékonykodtak a Kéklovagok

Tucatnyi kerékpárral, rollerrel a puttonyukban érkeztek meg a Kalocsai Kék Lovagok a héten a Dunaszentgyörgyi óvodába. A járgányokat javításra vitték el ősszel a jótékonykodó rendészeti egyesület tagjai, és most megújítva hozták vissza, hogy az ovisok majd a jó időben biztonsággal tudják használni ezeket az eszközöket. A részletekről a nemzetközi motoros szervezet utcai vezetője Herman Gábor alezredes, a Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője beszélt rádiónknak.

Herman Gábor

A Dunaszentgyörgyi óvoda nagy örömmel fogadta a segítséget, hiszen több mint száz kisgyermek használja ezeket a kerékpárokat, rollereket, melyeket most megjavítva vittek vissza az intézménybe a Kék Lovagok. Pál Krisztina, az óvoda  vezetője elmondta, meglepték őket ezzel a jótékonykodással.

Pál Krisztina

Emellett folyamatban van még a Kalocsai Kék Lovagok Rendészeti Egyesület cipős doboz akciója, mellyel nagycsaládosoknak, árva gyerekeknek csempésznek egy kis örömöt a karácsonyukba, illetve kórházba visznek még ajándékokat. Dunaszentgyörgyön van egy beteg kisfiú, akinek közel 20 millió forintra van szüksége egy műtétre, neki is segítenek a gyűjtésben.