Ülésezett a Humánpolitikai Bizottság Pakson

Ismét nem mindenben értettek egyet a Humánpolitikai Bizottság tagja. Hét napirenddel ülésezett a bizottság a héten, hogy a december 11-i testületi ülést előkészítsék. Ulbert Sándor, a bizottság elnöke rádiónknak elmondta: nehéz a munka a bizottságban.

Ulbert Sándor

Szó esett többek között az önkormányzati költségvetésről szóló rendeletről, a 2020. évi költségvetésről és az átmeneti költségvetés gazdálkodásáról szóló önkormányzati rendeletről. A bizottság előtt a Paksi Gyógyászati Központ vezetője, Dr. Bodnár Imre adott tájékoztatást a térítésköteles vizsgálati szabályának a módosítását illető napirendről.

Ulbert Sándor

Az intézmény főigazgatója az ülés során hangsúlyozta: tartalékok lehetnek az intézmény gazdálkodásában, ezeket szeretnék feltérképezni, elérni. A jövőben olyan szolgáltatásokat szeretnének bevezetni, amelyek az egészségre és a rehabilitációra összpontosítanak. Zártülésen döntöttek a Bursa Hungarica pályázatáról: 17 fő támogatására lesz mód. Az éves munkatervhez érkezett javaslatokat szinte maradéktalanul beillesztették, egyetlen egy pont volt, amelyet nem fogadott el a bizottság.