A BME-re látogatott a Paks II. Zrt.

A Paks 2 is jelen volt a Műegyetemi Épületgépész Napon Budapesten. Az évzáró szakmai találkozónak 12 éve ad otthont a Budapesti Műszaki Egyetem. A szakma fontosnak tartja a személyes kapcsolattartást: a bizalom kialakításához és a lehetőségek megismeréséhez elengedhetetlenül fontos. A Paks II. Zrt. előadásokkal készült a szakmában érintett cégek képviselői számára. Kassai Ferenc, a rendezvény házigazdája kiemelte: Az energiaellátás területén Paksnak meghatározó szerepe van és lesz a jövőben is, így a hazai műszaki szakembereknek kiemelt feladata a beruházásra való felkészülés. Lenkei István a Paks II. Zrt. vezérigazgatója hozzátette: számítanak a hazai cégek munkájára, így a projektcég számára fontos a kommunikáció.

Lenkei István

Kovács Gábor a Paks II. Zrt. műszaki igazgatója rövid áttekintést adott a beruházás eddigi állomásairól. Továbbá hangsúlyozta, kulcsra kész fővállalkozási szerződést kötöttek, minden, ami a telephelyen belül megvalósítandó, az az orosz fél feladata: ők szervezik az ezzel kapcsolatos munkákat, ők választják ki az alvállalkozókat és a kivitelezéshez kapcsolódó kivitelezőket, főberendezéseket.

Kovács Gábor

Azon cégeket, akik az alvállalkozói szerződésben foglalt minőségi elvárásoknak megfelelnek, várják a projektbe. Felhívták a figyelmet, hogy a telephely biztonsági tanúsítvány megszerzése kiemelten fontos azoknak, akik részt szeretnének venni a projektben. Ennek a megszerzése hozzávetőleg egy féléves procedúra, így érdemes időben elindítani annak megszerzését. Plásztán Bence, energetikai mérnök továbbá ismertette az új atomerőművi blokkok műszaki sajátosságait. Az előadásokról részletes beszámoló hétvégi SAKK című műsorunkban lesz hallható.