Mozgalmas hetekről számolt be a TEIT a héten tartott kalocsai ülésük alkalmával

Mozgalmas hetekről számolt be a TEIT a héten tartott kalocsai ülésük alkalmával. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás közmeghallgatásra is lehetőséget adott, amelynek keretében az RHK Kft. üzemvezetője, Bara László előadásában hallgathatták meg a jelenlévők a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolójának idei évbene történt főbb eseményeit és a 2020-ra tervezett feladatokat. Dr. Filvig Géza, a TEIT elnöke elmondta a pénzügyi bizottság tájékoztatást adott az aktuális kérdésekről, továbbá a jövő évi feladataikról is egyeztettek a települések.

Dr. Filvig Géza

Az ülésen Gáncs István, a TEIT alelnöke számolt be a GMF helsinki tisztújító üléséről, hiszen a társulás is képviselte magát egy hétfős delegációval. Örömükre szolgált, hogy Magyarország képviseletében Dohóczki Csaba alelnöki pozícióját megerősítették és megválasztották az új elnököt, alelnököket és főtitkárt is. A társulás kiemelkedő eredményként értékeli, hogy közbenjárásuknak köszönhetően az orosz atomerőművel körüli települések társulását tagokká fogadta a GMF nemzetközi szervezete.

Gáncs István

Úgy gondolják hogy a nemzetközi szervezetnek egyre fontosabb szerepe lesz, amiben kiemelt jelentőségűnek látja a TEIT tagságát, a Paks II. beruházás kapujában.