Pakson ülésezett a Magyar Olimpiai Bizottság

Az ülés megkezdése előtt a házigazda Kovács Antal kommunikációs igazgató az atomerőműbe invitálta egy látogatásra a MOB elnökségének tagjait.

Kovács Antal

A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének paksi tagja rádiónknak elmondta, hogy bár sportolóinknak még meg kell szerezniük a kvótákat a 2020-as tokiói olimpiára, a MOB-nak pedig az ideális felkészüléshez szükséges feltételek megteremtése a cél. Egy Rióival hasonló eredménnyel meg lennének elégedve a tokiói olimpián is, fogalmazott óvatosan Kovács Antal.

Kovács Antal

A napirendi pontok között a Borkai féle ügy is szerepelt, többek között azért, hogy támogassák-e a törvényjavaslatot, amely megfosztaná Győr korábbi polgármesterét az olimpiai életjáradékától. A Magyar Olimpiai Bizottság fontosnak tartja, hogy az olimpiai járadékra vonatkozó szabályozás a jövőben is objektív maradjon. Véleményük szerint a törvényjavaslat nincs megfelelően előkészítve, nincs összhangban az olimpiai eszmével, és az alkotmányos jogokkal sem. Mint ismeretes, Borkai már nem tagja a MOB-nak, a tornaszövetség október végén visszahívta.