Rendkívüli ülést tartott a paksi képviselő-testület

Rendkívüli testületi ülést tartott Paks Város Önkormányzata, hiszen több olyan napirendi pont is volt, ami nem tűrt halasztást.

Szó esett a lakások és helyiségek bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, mert az elmúlt időszak tapasztalatai alapján nagyobb igény mutatkozott a szociális bérleti lakásokra, mint az előtakarékosságra kötött bérlakásokra. Felmerült a lakások átcsoportosítása. A testület úgy határozott, szakmai egyeztetések után visszatér. Meghatározó döntés született a gyermek házi orvosok körzetével kapcsolatban, az eddigi 5 helyett 4 lesz, mert az országos akut orvoshiányt jelenleg így tudják a legjobban kezelni – jegyezte meg Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

A Kápolna utcai bölcsőde felújítására ismét pályázik a város, bízva benne, hogy a TOP-os forrásból felújított intézmény újra fogadhatja a gyermekeket, bővítve ezzel a bölcsődei létszámát a városnak. A testület határozott a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz benyújtandó pályázatról, ami kapcsolódik egy korábbi sikeres konzorciumi TOP-os pályázathoz. A térségi turisztikai fejlesztést célozva Madocsával és Dunaföldvárral karöltve fejleszt Paks, és kiegészítő támogatás gyanánt pályázik a JETA-hoz. Ezek a források teszik majd lehetővé, hogy a Lussonium körül fűvészkertet, játszóteret, és kerékpár fogadóhelyiséget létesítsenek. Zárt ülésen ingatlan tulajdonszerzésről is döntött a város vezetőség az Új Városközpont kialakítása kapcsán. Részletes beszámoló vasárnapi AKT című magazinunkban lesz hallható.

Kép: paks.hu