Sikeres a Paks II. gyakornoki programja

Évente tíz-tizenöt fiatal tölti szakmai gyakorlatát a tervezett új paksi blokkok létesítésére alapított projekttársaságnál.

A szakmai gyakorlatos program a Paks II. egyre bővülő szakemberképzési palettájának fontos eleme a Paks II. Akadémia és a Tanulmányi Ösztöndíjprogram mellett. A társaság 2015 óta biztosít szakmai gyakorlati lehetőséget a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak.
A Paks II. Zrt. elsősorban műszaki területen – azaz a villamos, az építészeti és telephely-vizsgálati, a nukleáris, a primerköri gépészeti, illetve a konvencionális gépészeti osztályokon – fogad szakmai gyakorlatos hallgatókat, de lehetőség van a támogató területeken – például a humánerőforrás-gazdálkodási, a médiakapcsolatok és az informatikai osztályon – is szakmai gyakorlat eltöltésére – mondta el Kovács Gábor műszaki igazgató.

Kovács Gábor

A Paks II. Zrt. azért foglalkoztat szakmai gyakorlat keretében fiatalokat, mert így olyan munkatársakra tehet szert a későbbiekben, akik a beruházás elejétől ismerik majd az atomerőművet, erős elkötelezettséggel bírnak az atomenergia és a Paks II. projekt iránt. A megfelelő elméleti ismerettel és motivációval rendelkező hallgatók a cég számára jelentős munkaerőforrást is jelentenek. A fiatalok előtt pedig megnyílik egy életpályamodell, hosszú távú, kiszámítható lehetőséget ismerhetnek meg. Hasznos és tartalmas volt a gyakorlat, és úgy ítéltem meg, hogy ez a cég izgalmas feladatokat és hosszú távú perspektívát kínál – fogalmazott Peták Franciska, aki szakmai gyakorlatos hallgatóként került kapcsolatba a Paks II. Zrt.-vel, majd bekapcsolódott a friss diplomás programba, ma pedig már a Nukleáris Osztály reaktorfizikus munkatársa.

Peták Franciska

Idén orientációs és mentori programot indított a Paks II. Zrt., így minden hallgatót egy tapasztalt szakember segít a gyakorlati idő hatékonyabb kihasználásában, a szakmai fejlődésben. További információ a programról a www.paks2.hu oldalon található, jelentkezni a honlap karrieroldalára feltöltött önéletrajzzal.

Kép: Paks II.