Megtartották a Paksi Harmadik Kor Egyeteme második előadását🔊

Újraindult idén tavasszal a Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadássorozat  a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar szervezésében, Paks Város Önkormányzata és a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet támogatásával. A legutóbbi előadáson Gruber László, az MTA Szádeczky-Kardoss Elemér Díjas, Pedagógus Kutatói Pályadíjas tanár, az SZTE óraadó oktatója A legendák földjére – Kirgizisztánba kalauzolta az érdeklődőket.

„Paks, az együttműködés városa” – ebben a szellemiségben, az élethosszig tartó tanulás legjobb nemzetközi és hazai tradícióit követve állt a Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadás sorozat mellé az atomváros már hosszú évekkel ezelőtt. Kifejezetten az 50 év felettiek számára kínál magas minőségű, újszerű tudományos és kulturális programot. Az egyedülálló tanulási módszer új lehetőséget nyújtva színesíti a Pakson elérhető művelődési lehetőségek palettáját az idős korosztály számára. Az érdeklődés minden alkalommal óriási, ezúttal is megtelt a Hivatal nagyelőadója. Wollner Pál is nagy világutazó hírében áll, szinte minden előadáson ott van.

A következő Paksi Harmadik Kor Egyeteme előadás április 16-án lesz. Akkor Hágen Zsuzsanna táncművész, táncpedagógus, koreográfus tart előadást “A gyógyító táncról”.