Fontos időszak kezdődik az agrárium szereplőinek

Az őszi-téli időszak többnyire már nem az aktív, tevékeny munkavégzésről szól, befejeződtek az aratások, a szüretek. Kovács Viktor, az Agrárközösség Kft. Dél-Dunántúli régióigazgatója rádiónknak elmondta, ebben az időszakban a gazdálkodók főként az adminisztratív feladatokat végzik, felkészülnek a következő pályázatokra, elvégzik a gazdálkodói tevékenység háttérmunkálatait.

Kovács Viktor

Kovács Viktor régióigazgató elmondta, az agrár szektor életében rendkívül fontos, hogy a megfelelő szaktanácsadók bevonásával a gazdálkodók felkészülten álljanak készen a következő évek fejlesztéseire. A szakember szerint Magyarországon fontos, hogy az ágazat szereplői növelni tudják a termelés hatékonyságát. Ehhez kapcsolódóan Hollandiát említette példaként a szakember, ahol az egy területegységre jutó terméshozam jelentősen meghaladja a magyar értékeket. Kovács Viktor hozzátette, ehhez az is hozzájárul, hogy igen széleskörűen gondolkodnak a gazdák a termelt növényekkel kapcsolatosan, valamint a tevékenységhez kapcsolódó marketingfeladatokról is.

Kovács Viktor

Kovács Viktor elmondta, nagyon pozitív fejleményeket lát a fiatal agrárvállalkozók körében, akik a technológiai fejlesztéseket a gazdálkodás hatékonyságának növelésére használják.