Újabb forgalomkorlátozás lesz a paksi Vácika utcában

A Vácika utca lakói újabb forgalomkorlátozás bevezetését szorgalmazzák a paksi önkormányzatnál. A megújult útburkolatú utcában a lakók szerint nagymértékben megnövekedett a forgalom azóta, hogy a Cseresznyésbe vezető utat bekötötték a Vácika utcába is. A témában korábban már lakossági fórumot is tartott a város vezetése, ahol többen azt szorgalmazták, hogy a fekvőrendőrökkel ellátott utcában további forgalomkorlátozásokra, esetleg még több fekvőrendőr kihelyezésére lenne szükség. Leber Ferenc kedden sajtótájékoztatón számolt be a témához kapcsolódó új fejleményekről. Az alpolgármester elmondta, a lakosság bevonásával most újabb döntés született az érintett környék közlekedésével kapcsolatosan.

Leber Ferenc

Leber Ferenc elmondta, a véleménynyilvánító szavazólapokat a környék lakosságának küldték ki, és a visszaküldött válaszok figyelembevételével hoztak döntést az érintett utak forgalmi rendjéről.

Leber Ferenc

Döntés született arról is, hogy a Vácika utcában, valamint az érintett útszakaszokon további fekvőrendőröket telepítsen az önkormányzat – mondta Leber Ferenc. Az alpolgármester hozzátette, ezt egyedileg kell kezdeményeznie a lakosságnak, az önkormányzat önállóan nem fog új fekvőrendőröket telepíteni.