Konferenciát rendeztek Pakson a szociális szervezetek

Mintegy 130 résztvevővel első alkalommal rendezték meg Pakson a Csengey Dénes Kulturális Központban a Bács-Kiskun és Tolna Vármegye Területi Szakmai Támogatási Rendszer éves Konferenciáját. Az eseményen a két megye szociális szférában dolgozó munkatársai vettek részt, a Paks Kistérségi Szociális Központ pedig társszervezőként. A projekt a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg. A Gesztor Szervezet a Szent Anna Római Katolikus Gondnokság RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat volt. A konferencián a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztálya és a Nemzeti Szociálpolitikai intézet is képviseltette magát. Szabó Péter, Paks város polgármestere köszöntőjében kiemelte, Tolna megye harmadát lefedi a Paks Kistérségi Szociális Központ.

Szabó Péter

Az aktualitásokról és szakmapolitikai célokról, változásokról Dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály vezetője beszélt. A Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet módszertani igazgatója, Kun Gábor a területi szakmatámogatás rendszeréről, tapasztalatairól, jövőbeli feladatairól tájékoztatott. A Szent Anna Római Katolikus Gondnokság RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat intézményvezetője, Kálóczi Andrea a Bács-Kiskun és Tolna Vármegye Területi Szaktámogatási Rendszert mutatta be a résztvevőknek. Mint elmondta, a párbeszéd és a tapasztalatcsere a legfontosabb ezen a rendezvényen.

Kálóczi Andrea

A konferencia délutánján szakmai műhelyekre, szekciókra bontva a mindennapi munkáról, a változásokról osztottak meg gondolatokat, nehézségeket és örömöket a szociális szférában dolgozók – párbeszéd formájában.