Hivatalosan is átadásra került a felújított ASE Sportcsarnok

Hivatalosan is átadásra került a felújított ASE Sportcsarnok. Az Atomerőmű Sportegyesület gesztenyés úti csarnoka több hónapnyi felújítási munka után a vasárnap esti Körmend elleni mérkőzés előtt került felavatásra. A csarnokavató mellett az ASE Sporttelepen belül átadásra került két 3×3-as kültéri kosárlabda pálya is, melyeket a klub egykori NB1-es kosárlabdázói, Morgen Frigyes és fia Morgen Ferdinánd emlékéke Morgen Court-nak, vagyis Morgen pályának neveztek el. Az átadó ünnepségen Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, az Atomerőmű Sportegyesület elnöke többek között azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a paksi fiatalok számára egy újabb sportlétesítmény felavatása.

Dr. Kovács Antal

Morgen Frigyes 1987 és 1991 között volt az Atomerőmű Sportegyesület profi kosárlabdázója, 2018-ban, 60 évesen hunyt el. Kisebbik fia, Morgen Ferdinánd szintén tehetséges kosárlabdázónak bizonyult, ő 2012-ben, mindössze 22 évesen szívbetegségben halt meg. Horváth Péter az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója a pálya átadásán úgy nyilatkozott, hogy emléket kell nekik állítanunk.

Horváth Péter

Az átadó ünnepségen a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége részéről Dr. Teszler Sándor is részt vett, aki ezentúl az ASE 3×3-as szakosztályának vezetője is.

Dr. Teszler Sándor

A két új pálya elnevezése az Atomerőmű Sportegyesület Kosárlabda Szakosztály elnökének, Gulyás Róbertnek az ötlete volt.

Gulyás Róbert

Az új 3×3-as kültéri kosárlabda pálya átadása és a felújított ASE Sportcsarnok felavatása után két díjat is átadtak: ASE Örökös Bajnoka kitüntetést kapott az ASE NB1-es játékosa Eilingsfeld János, Hermann János, a kosárlabdacsapat masszőre pedig az ASE örökös tagja díjat vehette át.