Duális szakképzést indított a Mezőföldvíz Kft.

Víz- és csatornarendszer szerelő duális szakképzést indított a Mezőföldvíz Kft. a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum I. István Szakképző Iskolával együttműködve. A biritói iskolában 68-an kezdték meg a szakot idén szeptemberben. A képzés elindításáról tartott sajtótájékoztatón jelen volt V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára, aki beszédében az ágazatban jellemző szakemberhiány pótlásának fontosságát hangsúlyozta.

V. Németh Zsolt

A Mezőföldvíz Kft.-nél a folyamatos szolgáltatás működtetésében résztvevő fizikai munkakörökben foglalkoztatottak körében jelenleg mindössze 16,67% a szakirányú végzettséggel bírók aránya. Ezért döntött a társaság amellett, hogy részt vesz a számára szükséges szakemberek képzésében. Az általa elindított duális képzés lehetőségével az arány 40% felettire nő majd. Dömötör Csaba, a Tolna Megyei Szakképzési Centrum kancellárja szerint a felnőttképzés előnye, hogy speciális igényekhez is igazítható.

Dömötör Csaba

Paks térségében egyre több nagyvállalat jelenik meg, ezek víz- és szennyvíz elvezetési igényeit is meg kell oldani – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Süli János országgyűlési képviselő.

Süli János