Fotókiállítás nyílt a paksi Atom téren

A Paks II. atomerőmű projekt fővállalkozója, a Roszatom Állami Vállalat mérnöki divíziójához tartozó JSC Atomstroyexport vállalat fennállásának 25. évfordulója alkalmából „Bennünk van a Fény” címmel jubileumi fotókiállítást rendezett, melynek ünnepélyes megnyitója pénteken délután volt a helyszínen, azaz Pakson az Atom Téren. A rendhagyó tárlatnyitón Kóti Lóránt, a vállalat kommunikációs igazgatója köszöntötte a vendégeket.

Kóti Lóránt

A fotókiállítás a vállalat által meghirdetett nemzetközi fotópályázatra beérkezett legjobb alkotásokat tárja a közönség elé. A szabadtéri tárlat képei között két paksi fotográfus, Bodajki Ákos és Kern Ágnes felvételei is láthatóak a bangladesi, indiai, kínai, egyiptomi, török és fehéroroszországi, üzbegisztáni és oroszországi fotók mellett. A kiállítás célja, hogy bemutassák az élet sokszínűségét, a gazdag kulturális örökséget, a nemzeti identításokat és azt hogy az emberek képesek jószomszédságban élni egymással a természettel és a nukleáris technológiával. Egyúttal szeretnék azt is bemutatni, hogy az olyan, működésükkel szén-dioxid kibocsátást nem okozó energiatermelők, mint az atomerőművek, – mekkora szerepet játszanak a Föld ökoszisztémájának megőrzésében. A megnyitó ünnepségen Anatolij Korotkov, a Paksi atomerőmű építési projekt igazgatójának helyettese, operatív igazgató mondott elsőként beszédet.

Anatolij Korotkov

Szabó Péter, Paks polgármester a megnyitón beszédében kiemelte, büszke arra, hogy ez a válogatott fotókiállítás szeretett városunkban is helyet kapott. Míg Vincze Bálint nemzetközi zsűri elnök méltatta a paksi fotósok szerepét is. Az Atomstroyexport vállalat fennállásának 25. évfordulója alkalmából megrendezett „Bennünk van a Fény” című jubileumi fotókiállítás egy hónapon keresztül látható Pakson az Atom téren.