Pakson járt a Virágos Magyarország verseny főzsűrije

Paks is nevezett idén a Virágos Magyarország versenyre. A mintegy 400 pályázó közül Paksot beválasztották a régió legjobbjának, így szeptember 4-én hétfőn városunkba látogatott egy 2 fős főzsűri. Laczkó Mária, a Nyugat-Dunántúl Régió zsűri vezetője beszélt rádiónknak érkezésük céljáról.

Laczkó Mária

A két főzsűri Klézl Terézia városi főkertészi tanácsadó asszony által összeállított helyi szakember csoporttal megtekintették a várost és a köztereket a nap folyamán. A bejárás során megtekintették a főutcát, jártak kinn a Lussoniumban, voltak a Munkácsy utcai Tagóvodában, a Szentháromság téren, és a Duna-parti Sétányon, a Sárgödör téren, a Sakk szobornál, az Ürgemezei parkerdőben. Laczkó Mária főzsűrit, a Nyugat-Dunántúl Régió zsűri vezetőjét, lenyűgözték a paksi tematikus játszóterek.

Laczkó Mária

Idén 30. alkalommal rendezik meg a Virágos Magyarország versenyt. 2023-ban ismét öt, hagyományos települési kategóriában hirdették meg a versenyt – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig -, míg a határon túli magyarlakta települések immár negyedik alkalommal jelentkezhettek. 2023-ban kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság és a környezetszépítés mellett a közösségépítés is. Pénteken kerül döntésre hogy a 400 körüli pályázók közül mely települések jutottak még előrébb a Virágos Magyarország versenyben a régiós főzsűri látogatások után, de nyilvánosságra október közepén kerülnek az eredmények egy országos ünnepélyes díjkiosztó keretében.