Ismét előadást tartottak a Paksi Közéleti Esték programsorozat keretében

Múlt héten a Csengey Dénes Kulturális Központ adott otthont a Paksi Konzervatív Egyesület által megszervezett előadásnak, amely a “Petőfi, mint a XIX. század magyar költészetének rockzenésze” címet viselte. A Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódó előadáson Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Megadja Gábor eszmetörténész beszélgettek – mondta el rádiónknak az előadást megelőzően Pálmai István, a Paksi Konzervatív Egyesület elnöke.

Pálmai István

Pálmai István elmondta, az Egyesület által szervezett előadásokra lassan ugyan, de növekszik az érdeklődés. A Petőfihez kapcsolódó beszélgetés különleges címadásáról már Demeter Szilárdot kérdeztük. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója elmondta, nagyon sok párhuzam van Petőfi gondolatai, munkásságai, valamint a kortárs rockzenészek mondanivalója között.

Demeter Szilárd

A Csengey Dénes Kulturális Központban megtartott beszélgető estet követően a program két koncerttel zárult az ASE éttermében, ahol a Loyal Apples’ Club zenekar, valamint a Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zenekar lépett színpadra.