Törökországi útjáról számolt be Szabó Péter

Ahogy arról korábban már rádiónk is beszámolt, Törökországba látogatott a TEIT delegációja, hogy megtekinthessék az Akkuyu-i Atomerőművet. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás küldöttsége a Pakson is megvalósuló 3+ generációs VVER-1200-as atomerőművi blokkok építését és működését tekinthette meg a törökországi létesítményben. A török útról Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, nagyon hasznos információkkal gazdagodtak a látogatás során.

Szabó Péter

Szabó Péter elmondta, az épülő atomerőmű több részegységét is meg tudták tekinteni, valamint több kapcsolódó vállalkozást is bemutattak a TEIT delegációjának. Paks polgármestere elmondta, számára az épülő atomerőművön kívül a létesítményt befogadó város infrastruktúrája is nagyon érdekes volt polgármesterként.

Szabó Péter

Paks polgármestere hozzátette, befogadó városként Paks is képes lesz megoldani azokat a feladatok, kihívásokat, amelyek az épülő atomerőmű kapcsán felmerülnek majd. Szabó Péter elmondta, az ősz folyamán már várható, hogy felgyorsulnak a Paks II. építési munkálatai.