4000 fős szállás kiépítése kezdődött meg Pakson

A Paks II. Atomerőmű építéséhez kapcsolódó fejlesztésről írt alá szerződést hétfőn délelőtt Paks Város Önkormányzata a kivitelező céggel. Egy 4000 főt befogadni képes munkásszállás megépítésének első fázisa kezdődött el, melynek keretében először a szennyvíz-hálózatot építi ki a kivitelező. A hosszabb távú projekt első szakaszáról Szabó Péter polgármester és Grillmayer Gábor, a GRILGÉP Kft. ügyvezetője írtak alá megállapodást. Szabó Péter a szerződéskötéshez kapcsolódó sajtótájékoztatón elmondta, a szálláshelyeket több ütemben fogják kialakítani.

Szabó Péter

Szabó Péter hozzátette, a szennyvíz-hálózat kialakítása mintegy bruttó 243 millió forintból valósul meg, melyet teljes mértékben kormányzati támogatásból finanszíroznak. Grillmayer Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője a beruházásról elmondta, a rendszerbe két átemelő, és különböző elektrotechnikai eszközök kerülnek majd beépítésre.

Grillmayer Gábor

Grillmayer Gábor elmondta, a szálláshelyek szennyvíz-hálózatának kivitelezési munkálatai minimális mértékben fogja zavarni az érintett területen a közlekedést.