Biztonsági öv szimulátor járja a megyét

Biztonsági öv szimulátor érkezett Paksra. A magyar Rendőrség CsaTTlakozz elnevezésű programjának keretein belül a héten több helyszínen is ki lehet próbálni, milyen az, ha a biztonsági öv megvédi az embert ütközés közben. A biztonsági öv használata életet menthet és az egészségünk múlhat rajta, hangsúlyozta Bíró Ilona Mária, a Paksi Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere, közlekedésrendészeti járőrparancsnoka.

Bíró Ilona Mária

A tavalyi év statisztikái alapján a rendőrségi ellenőrzések során az első üléseken ülők 88%-a kötötte be magát, a hátsó üléseken viszont csak az utasok 57%-a használta a biztonsági övet, a gyermekekből pedig 10-ből 4-en nem használják vagy a biztonsági övet, vagy a gyerekülést, illetve az ülésmagasítót. Bíró Ilona Mária elmondta, hogy a gyermekek számára is szoktak felvilágosító órát tartani, melynek keretében nekik is elmagyarázzák a biztonsági öv használatát.

Bíró Ilona Mária

A biztonsági öv szimulátor a héten szerdáig minden nap 13 és 15 óra között próbálható ki a Paksi Rendőrkapitányság parkolójában. Csütörtökön 10 és 14 óra között a Nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskola udvarán, pénteken pedig újra Pakson, az Atomtéren, a Kiscicánál lesz felállítva délután 3 és este 8 óra között.