Idén is lesz Gasztroblues Fesztivál

Idén is megrendezik a Gastroblues Fesztivált, mindezt sajtótájékoztató keretein belül jelentették be a szervezők és a rendezvény szponzorai. Paks legnagyobb fesztiválja a klubkoncertekkel együtt idén is egy hetes lesz, június 26-tól július 2-ig 5 helyszínen 50 koncert kerül megrendezésre. Szabó Péter, Paks polgármestere hangsúlyozta, a Gastroblues fesztivál nem maradhat el egyik évben sem Pakson.

Szabó Péter

Az idei Gastroblues Fesztivál csatlakozik a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára megvalósuló rendezvénysorozathoz is, melyet a Petőfi Kulturális Ügynökség is támogat. Az ezzel összefüggő programokkal többek között az Evangélikus templomban megrendezésre kerülő koncertek alatt találkozhat a közönség. A Petőfi Ügynökség mellett idén is Paks Város Önkormányzata és a Paksi Atomerőmű Zrt. a rendezvény főtámogatója. Dr. Kovács Antal, az atomerőmű kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a válság idején is fontosnak tartják a Gastroblues Fesztivál támogatását.

Dr. Kovács Antal

A 31. Gastroblues Fesztivál koncertjeinek az ESZI csarnok mellett a Gastroblues Klub és az ASE Étterem ad majd helyet, a rendezvény fővédnöke Süli János országgyűlési képviselő, aki hangsúlyozta, hogy – mint az elmúlt években – az idei fesztivál is támogatja majd a kárpátaljai viski gyerekeket.

Süli János