Testületi ülést tartottak a paksi képviselők🔊

Múlt héten tartotta meg májusi ülését a paksi önkormányzat képviselő-testülete. A grémium 25 napirendi pontot tárgyalt az ülésen. A városvezetők először a rendőrség és a Katasztrófavédelem vezetőinek tavalyi évi beszámolóit hallgathatták meg. Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón elmondta, a testület döntött a város idei költségvetésének módosításáról is. A polgármester elmondta, a korábban felhalmozódott tartalékokból ezúttal helyi egyesületeket, szervezeteket, és a Gastroblues Fesztivált is tudják támogatni. Ezenkívül sikerült megvalósítaniuk a polgármesteri hivatal dolgozóinak illetményalapjának növelését is.

Szabó Péter

A képviselők meghallgatták a Paksi Közlekedési Kft. tavalyi beszámolóját is. Szabó Péter elmondta, jól teljesített a tavalyi évben is a vállalat és tovább folytatja a fejlesztéseket a cég. Az önkormányzathoz kapcsolódó cégekre vonatkozó napirendi pontok között a DC Dunakom Zrt. ügyében is születtek döntések zárt ülésen – tette hozzá Szabó Péter.

Szabó Péter

Szintén zárt ülésen döntöttek az idei Gyermekeinkért kitüntetés díjazottjairól is. A pedagógusoknak adományozható elismerést az idei évben Bartal Edit, a Bezerédj Általános Iskola tanára, és Hegedűs Ferencné, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa kapja. A Gyermekeinkért díjat idén is a Pedagógus Napon adják át a két tanárnak.