Sajtótájékoztatót tartottak a hidrogén üzemanyag-cellás autóbuszokról múlthéten

A hét elején három napig Pakson közlekedett egy hidrogén üzemanyag-cellás autóbusz, melyet tesztüzem jelleggel próbálhattak ki a paksiak ingyenesen a Kelet- és Közép-Európai Hidrogén Busz Roadshow keretében. A folyamatos fejlődésre és a környezettudatosságra való törekvés jegyében kedden sajtótájékoztatót tartottak Pakson az Energiaházban, melyen elsőként Weingartner Balázs, a HUMDA Magyar Mobilitas-fejlesztési Ügynökség Zrt. elnök-vezérigazgatója szólalt fel.

Weingartner Balázs

 

Szabó Péter polgármester felszólalásában hangsúlyozta, Paks az ország energia szíve, hisz a település a Paksi Atomerőmű Zrt. otthona. Az új technológiák is itt kerülnek elsőként bevezetésre, ehhez partner a város vezetése.

Szabó Péter

 

Zöld hidrogént, azaz megújuló energiával előállított üzemanyagot biztosított a paksi demonstrációhoz a Messer Hungarogáz Kft.. Bohner Zsolt ügyvezető igazgató kiemelte, hogy a világ legnagyobb hidrogénbusz- és szállítójármű-flottáinak támogatásához hidrogéntöltő állomásokat üzemeltetnek, főként az USA-ban.

Bohner Zsolt

 

A megvalósuló CEE Hidrogén Busz Roadshow egyetlen magyar résztvevője a Paksi Közlekedési Kft., ami nem véletlen, hiszen az országban kiemelkedő az atomváros „zöld” helyi közösségi közlekedése, emelte ki hozzászólásában Tavi Tamás ügyvezető igazgató.

Tavi Tamás