Környezetvédelmi vetélkedőt rendeztek Pakson🔊

Az Önzetlenül Környezetünkért Otthonunkért Munkacsoport Alapítvány 25 éve rendez felnőttek részére környezetvédelmi vetélkedőt Pakson, A Csengey Dénes Kulturális Központban szerdán este nyolc 4 fős csapat vetélkedett a Szeresd, Óvd és Védd elnevezésű megmérettetésen. A város határain túlról is bekapcsolódtak a játékba, ugyanis Dunaföldvárról és Nagydorogról is érkeztek csapatok. Jantnerné Oláh Ilona elnök, főszervező hangsúlyozta, a játékos tanulás a célja a rendezvénynek.

Jantnerné Oláh Ilona

Az idén a vetélkedő témája a fenntarthatóság, környezettudatosság mellett a WWF Magyarország és munkássága köré épült. A tavalyi győztes paksi Bezerédj Ált. isk. pedagógusai állították össze a feladatsort, akiket Illés Boglárka biológia-kémia szakos tanár irányított.

Illés Boglárka

A résztvevő csapatok könyv vásárlási utalványokat valamint ajándéktárgyakat vehettek át. A vetélkedő támogatója: Paks Város Önkormányzata, MVM PA Zrt és a Paks2, valamint a Természetbúvár Alapítvány és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat. A Sólyom Hölgyek nevű Hétszínvirágos csapat zsebelte be az idei győzelmet a vetélkedőn. A bemutatkozó pedig a Deákos Zöld Küllő csapatnak sikerült a legjobban, így jövőre ők adhatják a témakört és állíthatják össze a feladatokat.