🔊 Vasárnapi Sakk magazinunk tartalmából:

A héten tartotta meg ülését a paksi önkormányzat képviselő-testülete. A városvezetők számos fontos kérdésben hoztak döntéseket. A napirendi pontok között számos olyan téma volt, amelyről teljes egyetértésben hoztak egyhangú döntést pártállástól függetlenül a képviselők. Szabó Péter polgármester elmondta, az egyik legsúlyosabb kérdés az volt, hogy a rezsiköltségek és az infláció mekkora többletköltséget fog jelenteni a város számára.

SzabĂł PĂ©ter

 

Szabó Péter elmondta, ahhoz, hogy a jövő évben tartani tudják a költségvetés egyensúlyát, növelniük kell a város bevételeit és csökkenteniük kell a költségeit. A költségcsökkentések lehetséges módjáról a polgármester elmondta, várhatóan az önkormányzat önként vállalt feladatiból kényszerülnek majd leadni.

SzabĂł PĂ©ter

 

A testület elé terjesztették a Pakson működő közalapítványok működéséről szóló beszámolókat is, amelyekről a polgármester elmondta, a törvényi szabályozásoknak megfelelően működött az összes városi alapítvány az elmúlt időszakban is. Egyhangúlag döntött továbbá a grémium a város gyermekétkeztetéséről is. Szabó Péter elmondta, az gyermekek étkeztetésének keretösszegét 50 millió forinttal emelték meg annak érdekében, hogy az óvodások és iskolások étkeztetése ne kerüljön veszélybe. A városvezető a sajtótájékoztatón egy örömteli döntésről is beszámolt. A képviselők zárt ülésen döntöttek az idei Pro Urbe díjazottak személyéről.

SzabĂł PĂ©ter