Hétvégén tartotta immár hagyományos Nyílt- és Családi napját az Atomerőmű 🔊

A szombati Nyílt nap alkalmával – mint minden évben – most is három település, Bátya, Fadd és Medina érkezett vendégségbe a Paksi Atomerőműbe, ahol tájékoztató-, szórakoztató-, és gyermekprogramokkal várták a közel 250 látogatót. A Nyílt nap célja, hogy az Atomerőmű közvetlen környezetében élők közvetlenül ismerkedhessenek meg az erőművel, annak technológiájával. Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója arról beszélt rádiónknak, hogy mit tudnak megmutatni a vendégeknek az erőműből.

Dr. Kovács Antal

 

Bali Ervin, Fadd alpolgármestere elmondta, hogy bár Faddon többen élnek olyanok, akik az Atomerőműben dolgoznak, mégis fontos és nagy élmény számukra a látogatás lehetősége.

Bali Ervin

 

A négyezer lakosú Tolna megyei Fadd mellett, a szintén megyei Medina, Bács-Kiskun megyéből pedig Bátya kapott idén meghívást az erőműbe. Fekete Csaba, Bátya polgármestere rádiónknak arról beszélt, hogy a közelsége miatt Bátyán is igyekeznek tájékoztatni a lakosságot az Atomerőművel kapcsolatos hírekről.

Fekete Csaba

 

Bátya Bács-Kiskun megye egyik kistelepülése, kétezer lakossal, a Duna mellett, Kalocsától délre található, így a Paks-Kalocsa híd nem lesz messze az ott élőktől. Fekete Csaba, Bátya polgármestere azt is elmondta, hogy az elsősorban mezőgazdasággal foglalkozó lakosok körében az Atomerőmű és a Paks II. jó lehetőség arra, hogy a híd elkészülte után az ott élők munkalehetőséget találjanak.

Fekete Csaba

 

A szombati Nyílt nap után vasárnap került sor az Atomerőmű Családi napjára, ahol az erőműben dolgozókat és azok családját látta vendégül a társaság. A két nap alatt az üzemlátogatás, a kisvasutazás és a színes programok mellett szombaton Caramel adott koncertet, vasárnap pedig az Egyszervolt Mesezenekar, valamint a Sisha Café.