Kitüntették a Paks II. programigazgatóját🔊

Magyar Arany Érdemkeresztet vett át múlt hétvégén Eck József, a Paks II. Atomerőmű Zrt. programigazgatója a Paksi Atomerőmű működtetése érdekében végzett több évtizedes, magas színvonalú szakmai és vezetői munkája elismeréseként. Eck József közvetlenül az egyetemi évei után 1979-ben kezdett el dolgozni az atomerőműben, ahol 2008-ig a mérnöki pozíciótól az igazgatói posztig jutott. 2008-tól 2012-ig a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. bátaapáti mélységi tárolójának kialakításáért felelős beruházási igazgatója volt, majd kisebb kitérővel a Paks II. Zrt. programigazgatója lett, ahol most koordinátori, projektmenedzseri munkát lát el. A kitüntetésről úgy gondolja, hogy nem csak az ő érdeme.

Eck József

Egy atomerőműben való tevékenység szigorú szabályozás mellett történik. Eck József úgy gondolja, hogy ez nem visszafogó, hanem hajtóerő egy nukleáris szakember számára.

Eck József

Az energetikai cégek szakemberi számára kiosztott kitüntetéseket Palkovics László technológiai és ipari miniszter Koncz Zsófia államtitkárral közösen adta át 14 szakembernek, köztük Sipos László Józsefnek, a Paksi Atomerőmű nyugalmazott minőségbiztosítási vezető mérnökének, valamint Vincze Pálnak, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség nukleáris mérnöki osztályának nyugalmazott vezetőjének.