Klímabarát település díjat nyert Paks 🔊

Szabó Péter polgármester sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a város a Klímabarát Települések Szövetségénél benyújtott pályázatán nyertes lett. A polgármester elmondta, rengeteg munka eredménye, hogy a város elnyerte ezt a díjat a kis- és középméretű városok kategóriájában. A díjra évekkel ezelőtt pályázott az önkormányzat, és számos feladatot kellett végrehajtani ahhoz, hogy elnyerje a kitüntetést.

Szabó Péter

Szabó Péter továbbá elmondta, az elvégzett feladatok között a klímabarát tömegközlekedés megteremtése, és a kerékpáros infrastruktúra kialakítása is hozzájárult a sikeres pályázathoz. A polgármester hozzátette, fontos feladat volt az is, hogy növények ültetésével is hozzájáruljanak a település klímabarát működéséhez. Ehhez nagymértékben hozzájárult az 1000 fát Paksra program, valamint azok a közterületi növény- és virágültetések, amelyek a közelmúltban történtek. Szabó Péter elmondta, továbbra is eszerint kívánják a városban elvégzett fejlesztéseket folytatni.

Szabó Péter

Az önkormányzat munkájához, amelynek eredményeként Paks elnyerte a minősítést, több helyi szervezet is hozzájárult az évek alatt. Janterné Oláh Ilona, az ÖKO Munkacsoport Alapítvány vezetője rádiónknak írt közleményében emlékeztetett, az alapítvány kezdeményezésére indult a város a Klímabarát Települések pályázatán.