Kínai testvértelepülése lett Paksnak

Online térben került sor a testvérvárosi kapcsolat együttműködési megállapodásának a létrejöttére Paks és Liaocheng városa között. Paks Önkormányzata nevében Szabó Péter polgármester és Bana János tanácsnok vettek részt a paksi Városházán történt virtuális eseményen. A város vezetőkön kívül mindkét nagykövetség valamint cégvezetők is képviseltették magukat online. A közel 20 ezer fős Paks és a hat és fél milliós lakosú Liaocheng között öt évvel ezelőtt kezdődött a kapcsolatfelvétel, emlékeztetett Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

Mint azt Szabó Péter elmondta, az eddigi testvérvárosi kapcsolatok főként a kultúrára épültek és a magyarság megőrzésének a céljából jöttek létre. A kínai testvérvárossal viszont a gazdasági kapcsolatok kiépítése a cél, ezen belül is a kereskedelem és a logisztika területén lát lehetőséget Paks polgármestere.

Szabó Péter

Az ünnepélyes aláírási ceremónián elhangzott, hogy Liaocheng nemes gesztusként 30 ezer FFP2-es maszkot ajándékozott Paks Város Önkormányzatának, mely november végén meg is érkezett a városba.