Új módszer az idős rokonok látogatására

Dunaföldváron látogató szoba nyílt a Napsugár Idősek Otthonában. A beszélgetés a lakók és a hozzátartozók között két különálló helységben egy hangosítóval ellátott biztonságos plexifalon keresztül történik. Jenei Judit intézményvezető rádiónknak elmondta, nagy az érdeklődés az új megoldásra. Az időpontok hetekre előre betelnek, melyet telefonon lehet egyeztetni az intézménnyel.

Jenei Judit

A közel 20 éves dunaföldvári intézmény 92 idős lakójához most sorra érkeznek hozzátartozók, akiket hónapok óta személyesen nem is láthattak. Ottjártunkkor Rácz Miklós épp édesanyját látogatta.

Rácz Miklós

A hozott csomagok a látogató szobában egy polcra helyezve fertőtlenítést követően két nap után kerülnek a gazdájukhoz. A már több mint egy éve tartó pandémia ideje alatt alig volt lehetőség a látogatásra. Ennek a hiánynak az enyhítésére laptopot vásárolt a múlt évben az intézményt fenntartó Dunaföldvári önkormányzat hogy skype-n tartsák a kapcsolatot a külvilággal és egy új szabadtéri pihenő park is készülőben van a lakók részére.