Környezettudatos intézkedések a város 10 pontján

A környezettudatosság felé egy újabb lépést tett Paks városa azáltal, hogy használt háztartási sütőolaj és sütőzsíradék begyűjtő konténereket helyeztek ki a település 10 pontjára, úgy mint a Kölesdi út, Árnyas utca, Barátság út, Újtemplom utca, Tavasz utca, Pál utca, Virág utca, Petőfi utca, Táncsics Mihály utca és a Villany utca. A külső városrészeken is, tehát Dunakömlődön, Gyapán, Cseresznyésben, Biritón és Csámpán úgyszintén kihelyeztek sütőolaj és sütőzsíradék gyűjtőt, jelentette be sajtótájékoztatón Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

A Biotrans Kft.-t bízta meg az önkormányzat az edényzetek kezelésével, akik az ÖKO Munkacsoport Alapítványt is segitík, hiszen minden leadott kilogramm olaj után 25 forinttal támogatják az alapítványt. Jantnerné Oláh Ilona, az ÖKO Munkacsoport Alapítvány kuratóriumának elnöke örömmel fogadta a környezettudatos hírt és a segítséget is.

Jantnerné Oláh Ilona

Paks klímabarát település és mintegy öt éve tagja a Klímabarát Települések Szövetségének. A klímabarát célok megvalósítása érdekében a tiszta energiát termelő Paksi Atomerőmű tőszomszédságában működik az ország egyik legnagyobb naperőműve is, valamint a városban bevezetett elektromos közlekedés és a közintézmények napelemmel való ellátása, és az 1000 fát Paksra projekt is a környezetvédelmet szolgálja.