Elkészült az ovifocipálya Dunakömlődön

Egy sikeres 2020-as pályázatnak köszönhetően készült el a napokban Dunakömlődön a labdarúgó pálya és a nemrég épült új játszótér szomszédságában a Magyar Labdarúgó Szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében egy ovifocipálya. Paks Város Önkormányzata sportágfejlesztési célok megvalósítására hozta létre a 14 x 26 méteres műfüves OVI-focipályát, mely beruházás négy hónap alatt valósult meg, tájékoztatott Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

Egy közösségi tér kialakításának a gondolata már közel egy évtízeddel ezelőtt megfogalmazódott a dunakömlődiek részéről, mely a labdarúgó pálya mellett nemrég fejlesztésre került játszótér szomszédságában felépített ovifoci pálya elkészülésével meg is valósult, mondta el Spiesz József, Paks településrészi részönkormányzati képviselője.

Spiesz József

A jövőben a Dunakömlődi SE utánpótlás csapata és a dunakömlődi óvodások vehetik birtokba sportcélú használatra. Az ovifocipálya kialakításának teljes költsége közel 16.5 millió Ft volt, melynek építéséhez Paks város önkormányzata 1,6 millió forinttal járult hozzá.