A hajléktalanokat segíti a szociális központ Pakson

Hétvégére érkezik a szibériai hideg, így akár mínusz 15-20 fokra is süllyedhet a hőmérséklet éjszaka – jósolják a meteorológusok. A legnagyobb veszélynek ebben az időben a hajléktalanok vannak kitéve. A Paksi Hajléktalan Melegedő meghosszabbított nyitvatartással várja a hajléktalanokat a nap 22 órájában, viszont a járványügyi helyzet korlátozásai miatt csökkentett létszámot fogadhatnak, tájékoztatta rádiónkat Borbás László Paks Kistérségi Szociális Központ vezetője.

Borbás László

A Paksi Önkormányzatnak köszönhetően a beérkezők előzetesen ingyenes koronavírus teszten is át esnek. Meleg tea, tiszta téli ruházat, bőséges vitamin, gyümölcs és élelem várja a Síp utcában melegedőket, hisz a város lakosai részéről nagy a segítőszándék. Pakson mintegy 20 fő hajléktalanról van tudomásuk a szakembereknek, ebből 5 fő veszi igénybe a melegedőt. Akik kinn tartózkodnak ebben a kritikus téli és járványügyi időszakban, többségüknek van hol meghúzniuk magukat, tudtuk meg Timárné Kiss Zsuzsanna szakmai vezetőtől.

Tímárné Kiss Zsuzsanna

Pakson az utcai szociális munka hiányában a Rendőrség gondoskodik a kintlévők biztonságáról. De kérik a lakosságot is, hogy éljenek a bejelentés lehetőségével, ha elhagyatott, segítségre szoruló embert látnak a mínuszokban.