Új projekt segíti a paksi családokat

Babacsomagokkal várja és köszönti Paks Város Önkormányzata a jövő évtől a paksi újszülötteket. A Tourist Info irodával közösen megalkotott kezdeményezésről sajtótájékoztató keretében számolt be Szabó Péter, Paks polgármestere, aki elmondta, a város jövőjének szempontjából kiemelt fontosságú a születendő gyermekek számának növelése, emiatt is szeretnék a családokat ezzel a programmal támogatni a gyermekvállalásban.

Szabó Péter

Szabó Péter elmondta, a babacsomag tartalmazza azokat az információkat is, amelyek a paksi újszülöttek szüleinek szóló kedvezményeket, támogatásokat részletezi. Többek között a szülők egy egyszeri életkezdési támogatást is igénybe vehetnek mintegy 70 ezer forint értékben – tette hozzá Szabó Péter. A babacsomag ezenkívül számos gyermekholmit is tartalmaz, amelyről Galazek Viktória, a Tourist Info Iroda vezetője számolt be.

Galazek Viktória

Galazek Viktória elmondta, a csomagban a szülők ezeken kívül még találhatnak az évszaknak és az újszülött nemének megfelelő ruházatot és számos egyéb hasznos tárgyat és eszközt, amely segíti a szülőket és örömet okoz a babáknak is.