Az elmúlt napokban kétszer is vonultak megyénk tűzoltói

Az elmúlt napokban kétszer is vonultak megyénk tűzoltói kéménytüzekhez, továbbá Pálfán egy alkalommal egy szén-monoxid érzékelő bejelzését követően tárcsázták a 112-es segélyhívót.

November 18-án szerda délután egy családi ház kazánházában mintegy ötven mázsa tűzifa égett Madocsán, a Tavasz utcában. A tűzesethez riasztott paksi hivatásos tűzoltóegységek három gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

November 19-én, csütörtök reggel egy lakószobára is átterjedt az a tűz, amely Kocsolán, egy Nagymező utcai családi ház kéményében keletkezett. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a keletkezett lángokat. Személyi sérülés nem történt, a ház lakói egy másik címen lévő saját ingatlanba költöztek.

Csütörtök este szén-monoxid szivárgott egy családi házban Pálfán. Az esethez riasztott simontornyai önkéntes tűzoltók a cserépkályha közelében kimutatták a mérgező gázt. Az épületben a kályha mellett egy kandallóval is fűtöttek, amikor bejelzett a szén-monoxid érzékelő. A később kiérkező sárbogárdi hivatásos tűzoltókkal közösen átszellőztették a lakóházat. Személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédelem felhívta a lakók figyelmét, hogy a kéményseprő kiérkezéséig a fűtőberendezések használatát mellőzzék.

Tegyen Ön is otthona biztonságáért!

Évente egyszer ellenőriztessük szakemberrel a fűtőeszközünket!
Nem elég néha kiszellőztetni, a nyílászárókba résszellőzőt kell szereltetni.
Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségével, tárcsázzuk a 1818-as telefonszámot!
Szerezzünk be egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt!- tette közzé a Tolna megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság