1000 fát Paksra!- elültették az első fákat

A PIP Nonprofit KFT és Paks Város Önkormányzata a DC Dunakom Zrt. közreműködésével „1000 fát Paksra!” címmel nagyszabású őszi közterületi és lakossági faültetési programot hirdetett. A pályázat keretében 500 fát közterületre ültetnek ki, 500 fát pedig az előzetes igények alapján a lakosság részére osztanak ki. A projekt célja egyrészt a város zöldfelületeinek növelése, másrészt a lakosság figyelmének felkeltése a környezetvédelem fontosságára.

A lakossági pályázati igények elbírálása megtörtént, az igénylők kiértesítése postai levélben és elektronikusan e-mail útján a héten megtörténik. Az igényelt gyümölcsfa/díszfa az alábbi helyen és időpontban vehető át:
Időpont: 2020. november 19. (csütörtök) 13.00-18.00 óra között
2020. november 20. (péntek) 8.00-16.00 óra között
Helyszín: ASE Sportcsarnok melletti füves terület

A fák átvételekor kérik az igénylőket, hogy hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványt és senki ne feledkezzen meg a közösségi távolságtartás szabályainak betartásáról, továbbá az átvétel helyszínére mindenki maszkban érkezzen. A szállítás és az ültetés a pályázó feladata, melyet lehetőleg az átvétel napján köteles elvégezni. A fák elszállítására alkalmas járműről mindenki annak figyelembevételével gondoskodjon, hogy a gyümölcsfacsemeték (suhángok) átlagos mérete kb. 2 méter, a nehezebb földlabdás díszfáké 3,5 méter. A lakossági fák elhelyezése csak magánterületen lehetséges. Az ültetés helyének meghatározásakor figyelembe kell venni Paks Város Önkormányzata Képviselő-testülete 21/2015 (X.29.) önkormányzati rendeletét a növények telepítési távolságáról és a növények fenntartásáról, illetve a területen előforduló esetleges közművezetékeket, közműtárgyakat. Az egyedek tárolását a megjelölt időn túl az önkormányzat nem tudja biztosítani. Az át nem vett fák Paks város közigazgatási területén belül, közterületen kerülnek elültetésre. Akadályoztatása esetén az értesítés hátoldalán található meghatalmazás kitöltésével tudják megjelölni a fák átvételére jogosult személyt. Igénymódosítás a helyszínen nem lehetséges. Kérdés esetén további információ elérhető a (75) 500 532-es telefonszámon.

A DC Dunakom Zrt. munkatársai az első közterületei fákat a mai napon a Kurcsatov utca melletti zöldfelületen elültették.