Amatőr zenekarok versenyét rendezték Pakson

A Csengey Dénes Kulturális Központ idén is helyett adott az Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválnak, melyet idén már 23. alkalommal rendeztek meg a Művészetekért Egyesület égisze alatt. Az ország minden szegletéből érkeztek amatőr zenekarok a tehetségkutatóra, melyre 52 csapat jelentkezett. Az előrosta után 15 zenekarból 13 mutatta meg magát a Berki Tamás elnök vezérelte 7 fős zsűrinek. A paksi születésű világhírű szaxofonművész, Tóth Viktor tavaly vett részt először zsűritagként.

Tóth Viktor

A program kiemelt szakmai támogatója volt idén is az NKA-Hangfoglaló Program és az Öröm a zene program, amely az ország minden megyéjében biztosítja a zenekaroknak a tehetségkutató lehetőségét. A paksi tehetségkutatón a zenekarok versenyét a kistarcsai Prove nyerte, akik ezáltal részt vehetnek az 2021. évi októberben megrendezésre kerülő Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol 3 millió forintos fődíjért küzd a Kárpát-medence 26 legtehetségesebb magyar feltörekvő zenekara Budapesten. A paksi fesztiválon Újfalusi Gábor díjat kapott: Regián Réka, a csíkszeredai Ineffable zenekar énekese, zenekara pedig második lett.

Regián Réka

Fellépési lehetőséget nyert a 2021-es Légrádi Antal tehetségkutatón a győri SFV zenekar, a 2021-es Peron Music tehetségkutatón pedig a budapesti Heatlie zenekar. A pandémia miatt zárt volt a rendezvény, a színházteremben csak a zsűri foglalt helyett, a tehetségkutatót online közvetítették.