Díjakat osztottak Pakson

Az október 23-ai megemlékezések alkalmával idén is városi kitüntetéseket adott át Szabó Péter polgármester Pakson. A város képviselő-testülete Paks Város Díszpolgára címet adományozott dr. Csók Sándor nyugalmazott orvosnak, aki 1962-től 1979-ig vezette a paksi szülőotthont és munkásságával jelentős hatást gyakorolt Paks város fejlődésére.

dr. Csók Sándor

A Paks Város Közbiztonságáért díjat dr. Kuti István rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos vehette át október 23-án. Kuti István tizenkét évig vezette a Paksi Rendőrkapitányságot, idén januárban helyezték át a Tamási Rendőrkapitányság élére.

dr. Kuti István

A péntek délutáni városi ünnepségen – mint minden évben – idén is átadták a Tisztes Polgár kitüntetéseket is. Dr. Serdült Tibor nyugalmazott orvos 1988-ban került Paksra, a paksi Városi Tanács Egészségügyi Gazdasági Ellátó Szervezeténél, később a Város Rendelőintézetében dolgozott, 2004-ben nyugdíjazták. Kimagasló szakmai és lelkiismeretes munkáját, életútját jutalmazta Paks Város képviselő-testülete Tisztes Polgár díjjal.

dr. Serdült Tibor

Tisztes Polgár díjat idén is ketten kaptak. Dr. Serdült Tibor mellett Ulbert Sándor, aki jelenleg a Dunakömlődi Nyugdíjas Klub elnöke, az elmúlt évtizedekben viszont a gazdasági, a sport és a helyi közélet területein is aktívan tevékenykedett.

Ulbert Sándor