Rendkívüli ülést tartott a paksi testület

A közel háromórás rendkívüli testületi ülésen számos fontos kérdést vitatott meg a paksi testület és hozott róluk döntést. A legkardinálisabb napirendi pont a Vertikál Zrt.-vel kapcsolatos volt, amelyet a PDF terjesztett elő a megnövekedett lakossági panaszokra hivatkozva. Szabó Péter polgármester elmondta, mivel az előterjesztés nem az SzMSz-nek megfelelően történt, így azt érdemben nehéz volt megvitatni, döntés nem születhetett róla, de a cég vezetője, Ferenc Kornél jelen volt az ülésen és minden kérdést megválaszolt.

Szabó Péter

A PIP Nonprofit Kft. részéről érkezett vételi szándék a Paksi Ipari Park területén található több útra. Annak érdekében, hogy azokat értékesíteni tudja az önkormányzat, majd a tulajdonos használhassa, felújítsa, át kell minősíteni azokat. Ezzel kapcsolatban született döntés, amellyel kapcsolatban aggályait fogalmazta meg a PDF. Heringes Anita PDF-es képviselő elmondta, bár nem mindenben értettek egyet az ülésen a képviselők, de voltak ügyek, amelyben egyhangú volt a döntés.

Heringes Anita

A NIF Zrt. a Paksi Atomerőmű déli bejárójáig négysávosítani szeretné a 6-os utat. Az út kiépítése kapcsán lennének olyan csomópontok, amelyek Paks fenntartásába kerülnének. Erről született egyöntetű döntés, ahogy mindenki elfogadta azt is, hogy polgármesteri keretből támogatást kapjon a Gyermekemért Alapítvány, valamint Etessy Anett alapítványa a gyógykezelésének támogatására. Ezenkívül pályázat keretében ovi foci pályát kap a dunakömlődi óvoda.