Július első hetében valóban megjelent a piacokon, boltokban a magyar görögdinnye

Aki már kóstolta, az megállapíthatta, a minősége kiváló, zamatos, édes, sokkal finomabb, mint az import. A termelők szerint jót tenne a gyümölcsnek, ha végre tartós lenne a kánikula. Sárgadinnyéből idén kevesebbet termesztettek, így az ára is magasabb a vártnál írja a Teol.hu. A megye több árusítópontján is tapasztalható, hogy még az import – görög, olasz, spanyol – dinnyét árusítják, viszonylag olcsón, ugyanakkor nem jelzik a vásárlók felé, hogy ez nem hazai, hanem a nyakukon maradt, három-négy héttel korábban leszedett import gyümölcs. Vásárlás előtt érdemes tehát érdeklődni, melyik a hazai. A hazai, frissen szedett dinnye ára ennél jóval magasabb, négyszáz-négyszázötven forint körül van, ezt viszont gyakran drágállják a vevők. A magyar cukordinnyéért pedig ezer forintot is elkérnek. A dinnye igazi felüdülés a kánikulában, a gyümölcs kilencven százaléka víz, de a jótékony hatása sokrétű. Fiatalít, tisztítja a beleket, a vesét, segíti a méreganyagok távozását. Húsában sokféle vitamin A, C, B1 és a B6, folsav, vas és mangán található.