Magyarországon több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente.

Ami előkerül, nyilvántartás hiányában többségében nem tudják visszaadni gazdáinak. Pakson a napokban kerékpár regisztrációs délutánt tartottak a rendőrség parkolójában, térítésmentesen lehetett nyilvántartásba vetetni a lakosságnak a kerékpárjukat. Mondta el rádiónknak Búsné Hepp Gyöngyvér rendőr alezredes, Tolna Megyei RFK sajtóreferense.

Búsné Hepp Gyöngyvér

Biró Ilona Mária rendőrfőtörzs őrmester, bűn és balesetvédelmi előadó várta a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat. Nagy volt az érdeklődés, a délután folyamán három óra alatt 42 kerékpárt vettek nyilvántartásba Pakson.  Ma már igen értékes kerékpárok róják az utakat, érdemes nyilvántartásba vetetni, ezzel is segíteni a felderítést lopás esetén. A kerékpárok azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is megtesznek mindent, folytatta  Búsné Hepp Gyöngyvér rendőr alezredes, Tolna Megyei RFK sajtóreferense.

Búsné Hepp Gyöngyvér

A helyi rendőr-kapitányságok bűnmegelőzési szakembereinél folyamatosan lehet jelezni, ha valaki regisztráltatni szeretné kerékpárját, mely térítésmentes. A nyilvántartásba vett kerékpár adatai és fényképe lopás esetén a rendőrség BIKESAFE oldalán azonnal nyilvánossá válik, így a körözés elrendelése sokkal pontosabb és szakszerűbb.