Teljes szolgáltatással vár a könyvtár

Június első napjaiban nyitotta ki kapuit a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár, akkor azonban még korlátozottan lehetett könyvtárba járni. Június 16-ától már minden könyvtári szolgáltatás rendelkezésére áll az érdeklődőknek a másfél méter védőtávolság betartása és maszk viselése mellett. A visszavett könyvekre három nap karantén vár, azután kerülnek csak vissza a forgalomba. Az otthonról végzett munka alatt nem szenvedett csorbát tevékenységük, a háttérmunka folyamatosan zajlott, hogy egy kaput tudjanak nyitni a világra. Tájékoztatta rádiónkat Takács Gyula, könyvtárvezető helyettes.

Takács Gyula

A nyár az uborka szezon általában a könyvtár életében. A már megszokott programjaik közül a Strandkönyvtár és az Olvasóterasz elmarad az idei nyáron. Jelen helyzetben kicsit visszafogottabbak lesznek a következő hónapokban, de augusztustól három programmal is készülnek, mellyel szeretnék vissza csalogatni az olvasókat a könyvtárba Pakson. 

Takács Gyula

A főépület mosdó ablakainak felújítása is megtörténik a nyáron, illetve nagy leltárt is megoldják a dolgozók a teljes nyitvatartás mellett, mert idén nyáron nem zár be a könyvtár.