Online kápolna koncert

Bölcskén a Szent András Kastély kertjében álló Szent András Kápolna már évek óta felújításra vár. A felszentelt – romantikus stílusú kápolnát a Nagy család építtette az 1860-as években, mely jelenleg a katolikus egyház tulajdonában van. A kastély felújítása 2015-ben fejeződött be, azóta Belasics Edit építész-közgazdász tulajdonos azon ténykedik, hogy megteremtse a lehetőséget, hogy a kápolna is visszanyerje eredeti állapotát. 

Belasics Edit

2016-ban egy uniós pályázatnak köszönhetően elnyert egy összeget a felújításra a Tudással a jövőért alapítvány. Viszont az elmúlt négy év alatt az építőipari árak jelentősen megnőttek, így a hiányzó összeg pótlására jótékonysági koncertsorozatot indítanak. 

Belasics Edit

Elsőként Rohmann Ditta gordonkaművész lép fel, mégpedig online koncertet ad a kápolnából vasárnap 11 órakor. A 37 éves junior príma-díjas gordonkaművész repertoárja a barokktól napjaink zenéjéig ível. A későbbiekben a Szent András Kastélyban az elmúlt öt évben fellépő művészek adnak majd jótékonysági koncertet, a befolyt összeget a kápolna felújítására fordítják.