Változások az egészségügyben

Folyamatosan érdemes nyomon követni a legfrissebb híreket az egészségügyi ellátás tekintetében – mondta el rádiónknak Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Az egészségügyi ellátást végző intézmény rendszeresen kapja a legfrissebb előírásokat és szabályokat, ami szerint akár napról napra változnak a követelmények, rendelési idők. Az egészségügyi ellátások palettája bővül, de továbbra is be kell tartani a közegészségügyi szabályokat. A beléptetés most még egykapus, de hamarosan változni fog.

Bodnár Imre

Több szakrendelés indult el ismét, ami miatt megnövekedett a belépésre váró páciensek száma, így szükséges lesz idővel a kétkapus beléptetés.

Bodnár Imre

Elindítják Pakson a tüdőszűrést is, ami minden nap 12 és 14 óra között lesz elérhető, de kötelező bejelentkezni előre a vizsgálat igénybevételére. Az ultrahang és a röntgen reggel 8 és 12 óra között lesz elérhető, hogy ne legyen a tüdőszűréssel közös váróban zsúfoltság. A vizsgálatokhoz korábban előírt koronavírus-teszt elvégzésével kapcsolatban is változások történtek – emelte ki Dr. Bodnár Imre.

Bodnár Imre