Nem szigorított a rendelkezéseken Paks polgármestere

Nem vezetett be szigorító intézkedést a hétvégére Szabó Péter Paks polgármestere. Sajtótájékoztató keretében ismertette a hétfőtől érvénybelépő változásokat. Május 4-től a kijárási korlátozás megszűnik. A kormány új rendelete védelmi intézkedéseket ír elő. A polgármester továbbra is azt kéri, hogy a szociális érintkezést minimalizáljuk és a 1,5 méteres védőtávolságot tartsuk be.

Szabó Péter

Az új rendelet a közterület és parkok látogatását megengedi, de a játszótereket továbbra is zárva tartja Paks. 9-12 óráig kizárólag a 65 év felettiek látogathatják az élelmiszerüzleteket, drogériákat, gyógyszertárakat és a piacokat is. Hétfőtől valamennyi üzlet nyitva tarthat, a vendéglátó egységek pedig a teraszokon és kerthelyiségekben fogadhatják vendégeiket.

Szabó Péter

Az országos rendelkezés értemében kinyithatnak a strandok, így a paksi is meg fog nyitni. Szántó Zoltán alpolgármester elmondta, rendezvényeket nem lehet tartani, de a vallási szertartások, temetések és polgári házasságkötések megtartása megengedett, de ezeken a rendezvényeken is be kell tartani a 1,5 méteres védőtávolságot. A rendeleteket megszegőkett ötezertől 500 ezer forintig terjedően büntethetik meg.

Szántó Zoltán

A jövő héttől megnyitják a fitnesz parkokat is. Az óvodai és bölcsődei felügyelet megoldott: két óvoda székhely intézményét nyitották meg, ahol csoport szobánként 5 gyermek tartózkodhat. Az alpolgármester felhívta a figyelmet: bár enyhültek a szabályok, de továbbra is kerüljük a csoportosulást és figyeljünk oda a fertőzés elkerülésére.