Helyi zenészek koncerteztek a tömbbelsőben Pakson

A Paksi Önkormányzat kezdeményezésére a Csengey Dénes Kulturális Központ szervezésében Tömbbelső koncertek hétről hétre elnevezéssel programsorozat indult, melyet a lakók a “maradj otthon” jegyében az erkélyeikről, ablakaikból hallgathattak.  Már lassan egy hónapja, hogy bezártak a kulturális intézmények Pakson és az országban, így azt gondolták házhoz viszik a muzsikát, mondta el rádiónknak Szabó Péter polgármester.

Szabó Péter

Az első ilyen koncert húsvét hétfőn este volt, a Szucsán Banda zenélt a Tulipán utcában, Kovács Aliz pedig az Újtemplom utcai tömbbelsőben énekelt. A Szucsán testvérek, Sára, Balázs és Zalán húsvéti népdalcsokrot adnak elő a paksi Tulipán utcai tömbbelsőben.  Mindhárman a Pro Artis Művészeti Iskola növendékei, mondta el nekünk Szucsán Zalán.

Szucsán Zalán

A lakók a házak ablakaiból és erkélyéről hallgatták a koncertet. Lemszieder Ákos családjával élvezte a muzsikát teraszukról.

Lemszieder Ákos

Minden héten készülnek tömbbelső koncerttel a paksiaknak, a közösségi médiában teszik közzé, hogy hol, mikor és kik lépnek fel.